Dubaiská čokoláda (na cca 30-35 makronek)
Mléčná čokoláda
- 125g smetany
- 10g glukózového sirupu
- 170 g mléčné 40% čokolády (Arriba z Grizlyho)
- 25 g másla
Vezmi hnec, dej do něj 125g smetany a 10g glukózového sirupu. Zahřej to na plotně tak, aby to bylo dost teplý, ale ne vařičí (cca 60°C). Vypni plotnu, přihoď 170 g mléčné čokolády a v klídečku míchej, než se čokoláda rozpustí. Když se vše hezky spojí a směs už není tak horká (má kolem 40°C), přidej 25g másla (doporučuju nakrájet na menší kousky, líp se ti rozpustí). Když se máslo rozpustí, přelej do misky a překrej potravinářskou folií tak, aby se folie dotýkala čokoládové ganach. Nech v lednici stuhnout (pár hodin to potrvá, ideálně to nech do druhého dne).
Dubaiský střed
- 15 g kadayif nudlí
- 7,5 g tahini
- 52 g pistáciové pasty (Pozor jakou použiješ, mě se odvěčil jedině Žufan)
Všechny suroviny smíchej v hrnečku. Toť vše.
Skořápkám dělám nejprve čokoládový okraj a doprostřed pak dávám dubaiskou náplň.
Naplněné makronky můžeš namočit do rozehřáté čokolády a posypat pistáciema. Pozor, čokoládu zahřej jen malinko tak, aby se roztekla! Pokud jí zahřeješ moc, bude paradoxně hůř téct. Pistácie nakrájej nožem, budou vypadat líp,než když je nasekáš v sekáčku.
Malina s ruby čokoládou
- 100g malinového pyré
- 1 lžíce glukózového syrupu
- 200 g ruby čokolády
Vezmi hnec, dej do něj 100g malinového pyré a lžíci glukózopvého sirupu. Zahřej to na plotně (můžeš klidně až k bodu varu). Vypni plotnu, přihoď 200 g ruby čokolády a v klídečku míchej, než se čokoláda rozpustí. Když se vše spojí, přelej do misky a překrej potravinářskou folií tak, aby se folie dotýkala čokoládové ganach. Nech v lednici stuhnout (pár hodin to potrvá, ideálně to nech do druhého dne).