Zde nalezneš tipy na to, co se mi odvěčilo. Nic z toho není spolupráce a doporučuji opravdu jen to, s čím se mi dobře pracuje.

Robot se šlehací metlou
Pochopitelně Vám napíšu, že nejlepší je Kitchen Aid 🙂 To ale neznamená, že v normálním stolním robotu sníh nevyšleháte. Jen to bude trvat o poznání déle.

Teploměr
Pokud se chystáte dělat makronky na Italský způsob, určitě se bez něj neobejdete. Makronky z francouzského sněhu se bez něj upéct dají. Pokud ale máte (tak jako já) relativně nespolehlivý teploměr v troubě, určitě Vám ušetří spoustu nervů.

Sítko
Abychom neměli v makronkách hrudky.

Stěrka
Je nezbyná na vymíchání těsta.

Cukrářká karta
Zajistí vám 3 skořápky navíc z každé várky. Úplně stejně ale poslouží dřevěná obracečka.
Pečící podložky
Použít můžete i obyčejný pečící papír. Nevím proč, ale mě se na něm nikdy makronky tak nepodaří.

Nejvíce se mi osvědčili silikonové podložky z Orionu. Vydrží hodně a nejsou drahé.

Chybu neuděláte ani s teflonovou podložkou Teflonpat. Prodává se i ve velkém rozměru, který po rozstříhnutí vystačí na 2 plechy.

Vyrábí se i silikonová podložka se skleněným vláknem Fiberglass. Je ale dražší a nepasuje úplně do každého plechu. Mě navíc nevyhovuje ani rozkleslení makronek (na 1 plechu jich upečete méně).

Šablona
Pokud zvolíte pečící podložku bez předkreslených makronek, můžete použít tu moji. Je připravená k vytištění ve formátu A3 i A4.

Cukrářský sáček
doporučuji alespoň 35 cm vysoké.

Zdobící špičky
Zdobících špiček využijete určitě více. Do základu Vám ale postačí dvě – 10mm na skořápky a náplně a 5mm na ovocné vklady.

Vysoká sklenice
Podrží Vám cukrářský sáček během plnění a vy nebudete upatlané