Dubaiská čokoláda

Mléčná čokoláda 

  • 126g smetany
  • 11g glukózového sirupu
  • 147 g mléčné 40% čokolády (Arriba z Grizlyho)
  • 17g másla

Vezmi hrnec, dej do něj 126 g smetany a 11 g glukózopvého sirupuZahřej to na plotně tak, aby to bylo dost teplý, ale ne vařičí (cca 70°C). Vypni plotnu, přihoď 147 g mléčné čokolády a v klídečku míchej, než se čokoláda rozpustí. Když se vše hezky spojí a směs už není tak horká (má kolem 35 °C), přidej 17 g másla (doporučuju naprájet na menší kousky, líp se ti rozpustí).  Když se máslo rozpustí, přelej do misky a překrej potravinářskou folií tak, aby se folie dotýkala čokoládové ganach. Nech v lednici stuhnout (pár hodin to potrvá, ideálně to nech do druhého dne).

Dubaiský střed

  • 15 g kadayif nudlí 
  • 7,5 g tahini
  • 52 g pistáciové pasty (Pozor jakou použiješ, mě se odvěčil jedině Žufan)

Všechny suroviny smíchej v hrnečku. Toť vše.

Skořápkám dělám nejprve čokoládový okraj a doprostřed pak dávám dubaiskou náplň. 

*obrázek otevřené makronky

Naplněné makronky můžeš namočit do rozehřáté čokolády a posypat pistáciema. Pozor, čokoládu zahřej jen malinko tak, aby se roztekla! Pokud jí zahřeješ moc, bude paradoxně hůř téct. Pistácie nakrájej nožem, budou vypadat líp,než když je nasekáš v sekáčku.

Makronku vždy namočím do čokolády, nechám nad miskou pořádně okapat, posypu pistáciema a položím na špejli tak, abych si polevu nezničila. Když mám celý plech, dávám na chvíli zatuhnout do ledničky.

*obrázek namočených makronek na špejli