Mléčná čokoláda
- 126g smetany
- 11g glukózového sirupu
- 147 g mléčné 40% čokolády (Arriba z Grizlyho)
- 17g másla
Vezmi hrnec, dej do něj 126 g smetany a 11 g glukózopvého sirupu. Zahřej to na plotně tak, aby to bylo dost teplý, ale ne vařičí (cca 70°C). Vypni plotnu, přihoď 147 g mléčné čokolády a v klídečku míchej, než se čokoláda rozpustí. Když se vše hezky spojí a směs už není tak horká (má kolem 35 °C), přidej 17 g másla (doporučuju naprájet na menší kousky, líp se ti rozpustí). Když se máslo rozpustí, přelej do misky a překrej potravinářskou folií tak, aby se folie dotýkala čokoládové ganach. Nech v lednici stuhnout (pár hodin to potrvá, ideálně to nech do druhého dne).
Dubaiský střed
- 15 g kadayif nudlí
- 7,5 g tahini
- 52 g pistáciové pasty (Pozor jakou použiješ, mě se odvěčil jedině Žufan)
Všechny suroviny smíchej v hrnečku. Toť vše.
Skořápkám dělám nejprve čokoládový okraj a doprostřed pak dávám dubaiskou náplň.
*obrázek otevřené makronky
Naplněné makronky můžeš namočit do rozehřáté čokolády a posypat pistáciema. Pozor, čokoládu zahřej jen malinko tak, aby se roztekla! Pokud jí zahřeješ moc, bude paradoxně hůř téct. Pistácie nakrájej nožem, budou vypadat líp,než když je nasekáš v sekáčku.
Makronku vždy namočím do čokolády, nechám nad miskou pořádně okapat, posypu pistáciema a položím na špejli tak, abych si polevu nezničila. Když mám celý plech, dávám na chvíli zatuhnout do ledničky.
*obrázek namočených makronek na špejli