Náplně

Dubaiská čokoláda (na cca 30-35 makronek)

Mléčná čokoláda

  • 125g smetany
  • 10g glukózového sirupu
  • 170 g mléčné 40% čokolády (Arriba z Grizlyho)
  • 25 g másla

Vezmi hnec, dej do něj 125g smetany a 10g glukózového sirupu. Zahřej to na plotně tak, aby to bylo dost teplý, ale ne vařičí (cca 60°C). Vypni plotnu, přihoď 170 g mléčné čokolády a v klídečku míchej, než se čokoláda rozpustí. Když se vše hezky spojí a směs už není tak horká (má kolem 40°C), přidej 25g másla (doporučuju nakrájet na menší kousky, líp se ti rozpustí).  Když se máslo rozpustí, přelej do misky a překrej potravinářskou folií tak, aby se folie dotýkala čokoládové ganach. Nech v lednici stuhnout (pár hodin to potrvá, ideálně to nech do druhého dne).

Dubaiský střed

  • 15 g kadayif nudlí
  • 7,5 g tahini
  • 52 g pistáciové pasty (Pozor jakou použiješ, mě se odvěčil jedině Žufan)

Všechny suroviny smíchej v hrnečku. Toť vše.

Skořápkám dělám nejprve čokoládový okraj a doprostřed pak dávám dubaiskou náplň.

Naplněné makronky můžeš namočit do rozehřáté čokolády a posypat pistáciema. Pozor, čokoládu zahřej jen malinko tak, aby se roztekla! Pokud jí zahřeješ moc, bude paradoxně hůř téct. Pistácie nakrájej nožem, budou vypadat líp,než když je nasekáš v sekáčku.

Malina s ruby čokoládou

  • 100g malinového pyré
  • 1 lžíce glukózového syrupu
  • 200 g ruby čokolády

Vezmi hnec, dej do něj 100g malinového pyré a lžíci glukózopvého sirupu. Zahřej to na plotně (můžeš klidně až k bodu varu). Vypni plotnu, přihoď 200 g ruby čokolády a v klídečku míchej, než se čokoláda rozpustí. Když se vše spojí, přelej do misky a překrej potravinářskou folií tak, aby se folie dotýkala čokoládové ganach. Nech v lednici stuhnout (pár hodin to potrvá, ideálně to nech do druhého dne).