U surovin platí: NEVYLEPŠUJTE, NEŠETŘETE A NENAHRAZUJTE! Vždy odvažujte přesné množství podle receptu.

Mandlová mouka
Pokud se Vám nechce mouka objednávat, můžete klidně skočit do obchodu (pořídit byste měli v Kauflandu, nebo třeba i DM). V obchodech ale mandlové mouky bývají relativně drahé.
Mojí stálicí je Diana X-fine. Nemusím jí mixovat, stačí přesít.
Po otevření je nutné mouku dobře zadělat, aby nezvrhla, a uchovávat v lednici.

Vaječné bílky
Pokud dělám francouzský sníh, bílky si připravuji večer před pečením a nechávám je na lince do druhého dne „odpařit“. Jsou hustší a sníh z nich je stabilnější. Přijde mi to lepší, než do receptu přidávat albumin (sušený vaječný bílek).
Pokud do receptu potřebuji 125g bílků, připravím si jich klidně 150g. Vody se z nich odpaří opravdu hodně.
Do italského sněhu můžete klidně použít bílky neodpařené. Měly by ale mít pokojovou teplotu.

Cukr Krupice
Pamartujte, že krupice není krystal. Krupice je jemnější a mnohem lépe se vyšlehá.

Cukr moučka
Postačí obyčejný cukr moučka. Jen aby nebyl zvlhlý a zrudkovatělý.

Potravinářské barvivo
Určitě nedoporučím potravinářská barviva z obchodu, během pečení většinou změní barvu do hněda. Raději objednávejte na cukrářských obchodem.Volit můžete buď gelové(těch stačí většinou pár kapek), nebo prachové. Více o barvách a zdobení najdeš tady.